May all my dreams come true


onsdag 23 februari 2011

Inspirerande tips

Svårmätt..

En helt fantastisk sida jag hittat ger snabba och enkla tips för en rörig vardag. Jag har plockat ut några godbitar:

Tidsplanering 1
Använd inte kalender och absolut inte en elektronisk sådan som påminner dig om tider, födelsedagar och räkningar

Tråkiga saker

Skjut upp alla tråkiga göromål. Sådant du absolut inte måste göra kan du tryggt glömma ett tag. Betala t ex inte räkningen förrän det kommer en andra betalningspåminnelse. Och skjut i det längsta upp det där tråkiga telefonsamtalet till skattemyndigheten eller FK eller nån annan trist myndighet. Tänk istället: Det ordnar sig. För det gör det alltid, på ett eller annat sätt.

Tidsplanering 2

Du har fem minuter på dig innan du måste gå – passa då på att börja städa badrummet, röja i garderoben eller rensa ut i förrådet. Och om någon säger åt dig att du inte hinner, svara då att Det var det dummaste jag har hört, jag har ju fem minuter på mig

Kläder är dyra så det gäller att vårda dem

Släng dina kläder

Att tappa en knapp är en katastrof. Släng kappan, ingen har väl nånsin klarat att sy i en knapp?

Tvättips

Sätt igång en tvätt och glöm av den tills nästa dag. Kör samma tvätt en gång till eftersom den inte luktade så fräscht efter att ha legat fuktig en hel natt i maskinen. Glöm än en gång av tvätten så att den ligger ytterligare en natt. Och så håller du på så. Nån dag kanske du kommer ihåg att ta ut tvätten i tid. Eller också blir kläderna utslitna och du har inte så många kvar att tvätta

I köket blir det lätt både fullt och stökigt men trevligt

Fixa kaffe

När du ska göra kaffe se till att du använder ett mindre mått än nödvändigt ex en vanlig tesked mät inte ut hur många mått det är du kommer ändå att tappa räkningen.

Fixa kaffe2

Om du spiller kaffepulver på golvet så skyffla bara in det med foten mot väggkanten. Tills vidare. Där syns det knappt och dessutom åker säkert en del av det ner i någon springa mellan golvet och väggen.

Packa ditt kylskåp

Ställ alla varor längst fram i kylskåpet när du packar upp efter att han varit och handlat. Om det verkar trångt så tryck helt enkelt in varan, det brukar gå med lite envishet. Om det är helt stopp så pröva på nästa hylla, nånstans går det alltid att fösa in den. När du fått in allt så skynda dig att stänga dörren innan varorna hinner ramlar ut. Nästa gång du öppnar kylskåpsdörren är det möjligt att det ramlar ut nåt mjölkpaket eller så på golvet, och kanske går det sönder. Men det gör inget, du är van. Det är bara att dra några varv med foten över mjölkpölen. Det gör inget att sockan blir blöt, du är van vid det också, och dessutom går det snabbare än att leta upp hushållspappersrullen.


Städa mattor

Städa alltid bara runt mattorna. Aldrig på eller under. Det är alldeles för jobbigt att dra dammsugaren över en luddig matta och lyfter man på mattan virvlar det bara upp en massa skräp och damm. Låt det vara. Skräpet syns ändå inte, särskilt inte på en mönstrad matta. Och det som ligger under ligger ju tryggt kvar det det ligger.

Städtips

Lägg ut mattan på vädring när du städar och glöm den sedan ute, så att den blir liggande i ur och skur och kanske till slut blir helt oanvändbar eftersom den börjat lukta mögel.

Det gjorde min dag. När saker är jobbiga måste man kunna skoja om det. 


Tur man har humor när saker blir fel ibland..
Det viktigaste är att stå upp för sig själv - och det har jag gjort i dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar