May all my dreams come true


måndag 7 februari 2011

Nyhetssammanfattning



Daiybarbie gör en nyhetssammanfattning.

Dagens Nyheters anaytiker Nathan Shascar lyckas få med i sin analys av protesterna i Egypten att det egentligen inte spelar någon roll om Israel får ett slut på ockupationen. Sextio år av propaganda från regim och opposition kommer ändå inte få egyptierna att ändra sin inställning gentemot judar. Trist. Men samtidigt fascinerande hur han i varje analys, vad det än handlar om i mellanöstern, lyckas klämma in hur utsatta just israelerna är från sin omgivning. Och att ett slut på ockupationen inte är till någon hjälp. Han tillägger också att en bidragande faktor till den kyliga stämningen kan bero på att den israeliske utrikesministern i ett uttalande velat spränga Assuandammen och dränka alla egyptier. Konstigt!

USAs före detta vicepresident vill minnas Hosni Mubarak som "en god man" med tanke på sitt fina samarbete med landet. Kan han ha syftat till att Egypten så välvilligt tagit emot amerikanska fångar för tortyr? 

Kina ska skicka kvinnor ut i rymden. Ett av kriterierna är att de måste vara mammor. Några av argumenten är att "kvinnor har större tålamod, är mentalt stabilare, bättre kommunikatörer och lättare klarar ensamhet."

Barnens behov ska gå före föräldrarnas vilja tycker Rädda Barnen. Det handlar om frågor där bägge föräldrars underskrift behövs. Tillexempel när det gäller vård av barn. Föreningen Pappa-barns ordförande vill lyfta fram problemet med att regeln kan komma att utnyttjas av mammor som tar sina barn till psykologer som ger utlåtanden till nackdel för pappan. Rädda Barnens sektionschef tycker att bristande kunskap hos psykologer är något vi bör ta i tu med - men inte på barnens bekostnad. Kan inte låta bli att tänka på min vän som utan sin ex mans underskrift inte ens fick sitt barns namn rättstavat. 

Det var allt för i dag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar